Hadházy Ákos végrehajtót akar küldeni a Híradó.hu-ra

2019.04.24. 18:13 Módosítva: 2019.04.24. 19:55

Hadházy Ákos  független országgyűlési képviselő végrehajtót akar küldeni a köztévé hírportáljához, a Hirado.hu-hoz. A portálon róla és édesapjáról megjelent valótlan állítások miatt évekig tartott a pereskedés, majd a bíróság helyreigazításra kötelezte a portált. A két helyreigazítást februárban és márciusban ugyan közzé tette a Híradó.hu, de a 600-600 ezer forintos sérelemdíjat azóta sem fizette ki. 

A közszolgálatinak nevezett propagandaoldalon 2017 januárjában valótlanul állították azt, hogy Hadházy Ákos és apja "földmutyiban érintett".   2018 januárjában az Origót szemlézve ugyancsak megalapozatlanul azt írták Hadházy Ákosról, hogy egy étteremben rendszeresen egyeztet Simicska Ádámmal az LMP és a Jobbik együttműködéséről.   

Hadházy Ákos a Facebookon azt írja: " A közpénzen végzett aljas lejáratásukért az Önök adófizetői pénzéből kellene fizetniük, de most az egyszer úgy tűnik, spórolnak Önöknek. Nem úgy mint akkor, amikor milliárdokat költöttek el kamu megbízásokra."

A Híradó.hu-t korábban sok más portállal együtt az MTVA leányvállalata, az 1 milliárdos költségvetéssel működő Új Média és Teletext Kft. üzemeltette. A cég 2013-2016 közötti tevékenységének ellenőrzését az Állami Számvevőszék tavaly decemberben fejezte be, és számos szabálytalanságot állapított meg. A cég végelszámolása idén januárban kezdődött meg.