Vádat emeltek a gíroszos mosdójában erőszakoskodó külföldivel szemben

2019.04.29. 10:00

Vádat emeltek egy 19 éves afgán állampolgár ellen, aki az V. kerület, József Attila utcában dolgozott egy gyorsétteremben - közölte az ügyészég. 

A vádlottat 2018. szeptember 9-én, hajnali 2 óra körül egy, a belvárosban szórakozó nő megkérte, hogy engedje meg a gyorsétterem mosdójának használatát. A férfi a személyzeti mosdóhoz kísérte a nőt, majd az ajtó előtt várakozott, miközben több alkalommal megpróbált benyitni a helyiségbe.  Mikor a nő ki akart jönni, a férfi belépett a mosdóba, és annak ajtaját belülről kulcsra zárta, a kulcsot pedig kivette a zárból. Ezután közel lépett a nőhöz és kényszerítette, hogy csókolja meg, azt ígérte, hogy utána kiengedi. A kényszerhelyzetben lévő nő a kérésnek eleget tett, azonban a férfi folytatta erőszakos cselekményét és szexuálisan bántalmazta a sértettet, ezt követően engedte csak ki.

A nő a gyorsétterem előtt kölcsönkért valakitől egy mobiltelefont és értesítette a rendőrséget, amelyet látva a külföldi férfi a helyszínről elmenekült.  

Később kiderült, hogy a férfi korábban is követett el bűncselekményt más nők ellen. A vádirat szerint egyszer a nemi a szervét vette elő, a másik alkalommal pedig akarata ellenére átkarolta és fogdosta a sértettet.

A rendőrség végül az Interpol Magyar Nemzeti Irodával és az ügyészséggel együttműködve, európai elfogatóparancs útján kerítették kézre a férfit.

A vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a halmazati szabályok alapján – tíz évig terjedő szabadságvesztés. A kerületi ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vádlott letartóztatásban van.