Letartóztatták a törökszentmiklósi verekedőt

2019.05.10. 16:22 Módosítva: 2019.05.10. 17:43

Letartóztatta a Szolnoki Járásbíróság pénteken azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy Törökszentmiklóson az elmúlt hetekben megvert három embert, mindhárman nyolc napon túl gyógyuló arccsont- és orrcsonttörést szenvedtek - közölte az MTI.

A gyanú szerint a férfi április 25-én az egyik törökszentmiklósi szórakozóhelyen bántalmazott egy embert, május 3-án pedig a helyi dohányboltban támadt két emberre. Bővebben ebben a cikkben foglalkoztunk a 22 éves támadóval, akinek verekedései után a Mi Hazánk Mozgalom kitalálta, hogy szimpatizánsai miatt végigvonul a településen.  

Május 9-én elrendelték a férfi előállítását, a gyanúsított azonban megszökött a lakcímén megjelenő rendőrök elől. A férfi kocsival, teherautóval - két autót is önkényesen, a jogosult engedélye nélkül használt -, kerékpárral és stoppal menekült. A rendőrök végül aznap délután Karcagon fogták el.

A Szolnoki Járásbíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását, a végzés nem végleges. A gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezett, az ügyben a Szolnoki Törvényszék dönt majd.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a hatóság soron kívül elrendelte a gyanúsított igazságügyi elmeorvos-szakértői vizsgálatát motiválatlan cselekménye és a vallomása alapján.