Megszólalt a FÖRI: Ne rángassuk a közterest!

2019.05.13. 20:01 Módosítva: 2019.05.13. 20:10

Közleményt adott ki a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság a hétvégi békásmegyeri közteres-aktivista dulakodásról. Mint arról beszámoltunk, az MSZP egy óbudai aktivistája a kampánybuszukat ellenőrző közterület-felügyelőt azzal vádolta meg, hogy megütötte.

A FÖRI a közleményben arra hívja fel a figyelmét minden közterület-használónak, hogy a közterület-felügyeletekről szóló törvény értelmében a fővárosi és a kerületi önkormányzati rendészetek jogosultak és kötelesek biztosítani a politikai, kulturális, sport- vagy bármely más rendezvény – a közterület mindenki más általi használatát korlátozó igénybevételének jogszerűségét.

Ezért be kell tartani a közterület-használattal, illetve a településkép-védelemmel kapcsolatos dokumentumban foglaltakat és el kell viselni az erre irányuló ellenőrzést.

Valamint a közlemény szerint 

semmilyen körülmények között ne rángassunk hatósági/hivatalos személyt (mert reggel senki nem azzal a »reménnyel« indul el otthonról, hogy »hivatalos személy elleni erőszak« bűncselekmény elkövetője vagy éppen elszenvedője szeretne lenni)!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntett gyanúja miatt nyomozást indított. Ebben a cikkben elolvashatja, hogy látja a történteket az MSZP, és hogy az óbudai polgármester.