Postára sietett a volt BKV-s, ezért állíttatta le a metrót

2019.05.16. 09:10

Korábban a BKV-nál dolgozott az az informatikus, aki miatt szerdán néhány percre leállt a 4-es metró – írta a Bors. A lapnak B. Jusztin elmondta, hogy a postára sietett egy csomaggal, amikor a metró ajtaja épp becsukódott előtte. Mivel másképp nem ért volna oda, a diszpécsernek adott le jelzést, hogy nyissák ki az ajtót.

 Jusztin nem bíbelődött

Az MTI a rendőrség tájékoztatása alapján azt írta, hogy a 23 éves férfi a diszpécsernek azt mondta, két kislány esett a sínekre. Ezt a BKV és megerősítette. „Az állomási diszpécser, az ilyenkor előírt protokoll szerint, az állomást azonnal áramtalanította a vontatási feszültség alól, majd lement a peronra kivizsgálni az esetet. Ekkor derült ki, hogy szándékos félrevezetés történt” – írta a lapnak a cég.

B. Jusztin elmondása szerint azonban ő csak azt kérte, hadd szálljon fel a Móricz Zsigmond felé tartó szerelvényre. „Fogalmam sincs, hogy a gyerekeket honnan szedték, én erről egy szóval sem beszéltem nekik” – mondta. Azt sem érti, miért az ellenkező irányba tartó szerelvényt állította le a diszpécser.

Elismerte, hogy késett és a szerelvények megállítása ilyenkor nem megoldás, de szerinte az öt percig tartó várakozással nem tartotta fel a tömegközlekedést.