6 év fegyházat kapott a plébánosra támadó férfi

2019.05.22. 15:33

Az Esztergomi Járási Ügyészség az elkövetés után négy nappal zsarolás és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt bíróság elé állította azt a férfit aki rátámadt egy plébánosra

A közlemény szerint a vádlott azzal csöngetett be a plébánián, hogy gyónni szeretne, aztán a gyónás után jelezte, hogy éhes, ezért a plébános háromezer forintot adott neki. Az elkövető egy óra múlva visszament, becsengetett, de már nem várta meg, hogy a sértett beengedje, a csukott kapun bement az udvarra. Az épület teraszán, a bejárati ajtóban szembetalálkozott a plébánossal, akitől ennivalót kért. Kenyeret és kolbászt csomagolt a vádlottnak, mire a férfi ismételgetni kezdte, hogy nem akarja bántani, de neki pénz kell, és bevezette a dolgozószobájába. 

A plébános félelmében a zsebében lévő harmincezer vádlottnak átadta, aki ezzel nem elégedett meg, a dolgozóasztal fiókjait nézte át. Eközben a plébános kifutott az épületből az udvarra, ahova a férfi utána sietett, és ruhájánál fogva vissza akarta rángatni az épületbe. Dulakodás kezdődött, végül a pap az utcára futott, és segítséget kért. 

A vádlott többszörös visszaeső, legutóbb 2015-ben szabadult feltételesen emberölés miatt kiszabott szabadságvesztésből. Az ügyészség a tárgyaláson arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtandó fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, így halmazati büntetésül 6 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős.