Az LMP-s Csárdi Antal szerint Puzsér megpróbál kibújni a felelősség alól

2019.05.27. 18:47

Várhatóan napokon belül lemond az LMP budapesti elnöke, Moldován László is a tisztségéről, a politikus hétfőn megerősítette az MTI-nek az azonnali.hu-n megjelent információt. Moldován László a lemondását az LMP európai parlamenti választáson elért alacsony fővárosi eredményével indokolta.

A politikus korábban az etikai bizottságot vezette a pártban, jelenleg budapesti elnökként ő irányítja az LMP részéről a fővárosi önkormányzati jelöltállításról szóló ellenzéki tárgyalásokat. Hogy ezt a jövőben ki látja el, arra a politikus egyelőre nem tudott válaszolni. Vasárnap a párt teljes országos elnöksége lemondott, miután az LMP nem jutott mandátumhoz az Európai Parlamentben.

A párt rossz szereplésének érdekes mellékzöngéje Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt személye, akit az LMP és a szintén gyengén teljesítő Jobbik is támogat a főpolgármesteri székért folyó versenyben. Ugyanis amikor a hvg.hu arról kérdezte Puzsért, hogy mit gondol az LMP gyenge szerepléséhez, azt mondta, hogy 

"Mi közöm nekem ahhoz, hogy most ők épp összeomlanak?"

A Mérce megkérdezte Csárdi Antalt, az LMP országgyűlési képviselőjét, hogy mit szól Puzsér kijelentéséhez. Csárdi személyes véleménye az, hogy Puzsér tapasztalatlan politikusként próbálja kihúzni magát a felelősség alól, és szerinte a szavazók elmondták a véleményüket a Puzsér-féle együttműködésről. A képviselő szerint az LMP-nek a saját útját kell ezentúl járnia, változtatni ott, ahol hibáztak, és menni tovább.