Kocsikat rámolt ki a Balatonnál, de egy postai autóba belebukott

2019.05.29. 10:07

Nyitva hagyott autókból lopott, egy postásautó kifosztása közben pedig rátámadt a postai alkalmazottra is az a férfi, aki ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség emelt vádat.

A 37 éves, többszörösen büntetett előéletű kaposvári férfi az út mellett parkoló és le nem zárt, őrizetlenül hagyott járműveket fosztogatta. 

  • Vonyarcvashegyen egy lezáratlanul hagyott gépkocsiból 141 ezer forintot és 550 eurót, valamint két bankkártyát emelt ki.
  • Néhány héttel később Gyenesdiáson bement a vízmű telephelyére, ahol egy lezáratlan autóban hagyott pénztárcából 200 ezer forintot lopott el.
  • Pár nappal később szintén Gyenesdiáson, egy út mentén parkoló kocsiból egy hátizsákot emelt el, amelyben iratok, bankkártyák és 287 ezer forint készpénz volt.

A férfi május közepén egy keszthelyi áruház közelében látta meg, hogy a Magyar Posta egyik járművéből éppen rakodnak. Ki akarta venni a gépkocsivezető táskáját, amiben a kiszállított küldeményekért begyűjtött közel 240 ezer forint volt. A postai alkalmazott azonban tetten érte a férfit, aki dulakodni kezdett a járművezetővel, majd megpróbált elmenekülni, de a segélykiáltásra felfigyelve két férfi lefogta őt.

A rendőrök megérkezésekor a rabló megpróbált elfutni, közben pedig a pénzt is szétszórta, de a járőrök utolérték. A postai alkalmazott a támadáskor nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.