Tényleges életfogytiglant kapott a tescós rabló

2019.05.29. 10:55

Tényleges életfogytiglant, illetve 8 és 20 év közötti fegyházbüntetéseket szabott ki a budaörsi Tescónál, illetve máshol elkövetett fegyveres rablások miatt megvádolt öt ember ügyében a Fővárosi Törvényszék első fokon szerdán

Több másik vádpont, köztük egy kettős gyilkosság ügyében felmentették őket.

A másfél évtizeddel ezelőtti bűncselekmény-sorozatról körülbelül öt éve már született első fokú, nem jogerős ítélet. Akkor a törvényszék hét vádlott közül hármat ítélt életfogytiglanra, egyet közülük ténylegesre.

Azt a döntést azonban a tábla másodfokon megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte, új bizonyítást rendelt el. A megismételt eljárásban korábban az ügyész 5 életfogytiglani büntetést indítványozott. Az ítélet Fővárosi Törvényszéken zajló indokolása várhatóan több órás lesz. A határozathirdetést tucatnyi géppisztolyos őr vigyázza.

A vádirat szerint társaival 2005 májusában kiraboltak egy pénzszállító autót a budaörsi Tesco áruháznál, többször rálőttek a kiérkező rendőrökre, és menekülés közben kézigránátot dobtak rájuk, 2004 novemberében pedig megöltek egy valutaváltó házaspárt. 

2017-ben arról adtunk hírt, hogy a tescós rablóként ismert S. Péter éhségsztrájkolni kezdett, mert elvették az mp3-lejátszóját. Az éhségsztrájkot végül feladta. 2014-ben még többmilliós kártérítést is kapott a fővádlott, amiért kegyetlenségek érték a börtönben. Az ellátással kapcsolatban négyszer nyert pert.

2005-ben, mielőtt elfogták őket, 5 milliós vérdíjat tűztek ki rájuk. 

(Borítókép: S. P.-t vezetik elő az ellene és öt társa ellen nyereségvágyból több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt indult büntetőper megismételt eljárásának ítélethirdetésére a Fővárosi Törvényszék folyosóján 2019. május 29-én. Balogh Zoltán / MTI)