Őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki a szállodahajó kapitányát

902A5397
2019.05.30. 21:23 Módosítva: 2019.05.30. 21:53

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát a Hableány-katasztrófa miatt, írja a police.hu.

A rendőrségi közlemény szerint a Margit híd magasságában a Dunán május 29-én 21 óra 5 perckor egy termes személyhajó és egy szállodahajó ütközött, a személyhajó drámai gyorsasággal elsüllyedt. A termes személyhajón a hatóságok rendelkezésére álló utaslista szerint összesen 35 fő tartózkodott, 2 fő magyar állampolgár – a hajó személyzete –, valamint 33 dél-koreai állampolgár. A baleset után a mentésben résztvevők hét főt kimentettek a vízből, és további hét személy holttestét találták meg – valamennyien a Koreai Köztársaság állampolgárai.

A vízi baleset körülményeinek tisztázása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság igazságügyi hajózási nautikai szakértő bevonásával nyomozást rendelt el, írja a rendőrség. A nyomozók szemlét tartottak, tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le. A beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján felmerült a személyre szóló megalapozott gyanú, ezért a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát a nyomozók

halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A 64 éves C. Yuriy odesszai lakost kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A kutatásban közreműködők a 9-11 km/h sebességgel áramló vízben és a Duna teljes Lánchíd alatti magyar partszakaszain továbbra is mindent megtesznek az eltűntként kezelt 21 személy felkutatása érdekében, zárul a rendőrség közleménye.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport