Kifizetné az óvadékot a Viking kapitánya

2019.06.03. 05:47

Védencem kifizeti a megállapított összeget, és amikor csak szükséges, mindenben a hatóság rendelkezésére áll. A szabályok szerint az eljárás ideje alatt Budapest területét nem hagyja el – mondta a Blikknek dr. M. Tóth Balázs, aki kollégájával, dr. Élő Gáborral látja el a dunai hajósbalesetben érintett Viking Sigyn szállodahajót irányító ukrán hajóskapitány védelmét. 

A bíró egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását, de emellett megállapította, hogy óvadék letétele esetén Budapest területén, nyomkövetővel a lábán mozoghat a kapitány. Az óvadék lehetősége ellen az ügyészség fellebbezett, ezért kerül másodfokra az ügy tárgyalása. 

A szállodahajó kapitányát, Jurij C-t a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt hallgatták ki. A Magyar Nemzet információi szerint a gyanúsítás arra épül, hogy a Viking Sigyn személyzetének fel kellett volna vennie a rádiókapcsolatot a Hableány személyzetével. Csakhogy a navigációs rendszer adatai szerint még csak kísérletet sem tettek a kapcsolatfelvételre, mi több, hangjelzést sem adtak le.

A szállodahajó múlt hét szerda este borította fel az előtte közlekedő Hableányt, amely hét másodperc alatt süllyedt el. A sétahajón összesen 35 ember volt, 2 fős magyar személyzet, valamint 33 dél-koreai turista. A baleset után hét embert kimentettek a vízből, illetve további hét ember holttestét találták meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport