Zaklatta a tüntetőket, majd egyikük mellét megmarkolta és karlendített a külföldi

2019.06.03. 10:01

Az első fokú bíróság szerint az emberi méltóságot sértő módon nyúlt a másik férfihoz az az 52 éves külföldi, aki 2014. július 5-én egy, a belvárosban tartott fesztiválon kezdett balhézni. A Fővárosi Főügyészség az elsőfokú ítéletet ismertette: a sértett részt vett a tüntetésen, amelynek résztvevőivel a külföldi szóváltásba keveredett. A "sértett" ekkor megkérte, hogy távozzon, de a vádlott ahelyett, hogy távozott volna, a másik férfit átkarolta, egy közös fényképet akart készíteni, majd amikor a tüntető el akart távolodni tőle, végigsimította, illetve megmarkolta a mellét.

Az ügyészség szerint ezzel megsértette az áldozat emberi méltóságát. Ezután a vádlott a nemzetiszocialista rendszerben használt karlendítést és katonai díszlépést utánozva elsétált.

A Budapesti V. és XII. Kerületi Ügyészség a külföldi férfi ellen emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, amely két év próbára bocsátotta az illetőt. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség pénzbüntetés kiszabása, a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezéssel élt.