Érdnél is előkerült egy holttest a Dunából

2019.06.06. 15:34

Érdnél is találtak egy holttestet a Dunán. Az azonosítása még tart, de vélhetően a dunai hajóbaleset áldozata - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel. Ha bebizonyosodik, hogy a csütörtökön előkerült holttest is a hajóbaleset áldozata, akkor még 11 embert keresnek a hatóságok.

Az eddigi áldozatokat a térképen jelölt helyeken találták meg, de továbbra is a Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresik az eltűnt utasokat és a hajó két fős magyar személyzetét.

Csütörtök kora délután megírtuk, hogy újabb holttest került felszínre a Duna budapesti szakaszán. Úgy tudni, a hatóságokkal nem sokkal éjfél előtt emelték ki a holttestet a Szabadság hídnál.  Gál Kristóf, az ORFK szóvívője az Indexnek megerősítette, hogy az áldozat azonosítása jelenleg is zajlik. A szóvivő a helyszínen tartózkodó kollégánknak azt mondta, hogy a délelőtti sajtótájékoztatón  azért nem beszélt a rendőrség az újabb holttestről, mert kegyeleti okokból tekintettel vannak a időeltolódásra. Később közölték,  az eddig eltűntként keresett férfi a hajóbaleset tizenhatodik dél-koreai áldozata.  

A Hableány balesete

A hajón 33 dél-koreai turista és 2 fős magyar személyzet volt május 29-én. 

Az ütközést heten élték túl.

7 holttestet még a tragédia napján megtaláltak Budapesten, 21 embert eltűntként kezdtek keresni.

06. 03-án, hétfőn Hartánál és a roncsnál bukkantak 1-1 holttestre.

06. 04-én, kedden, KulcsnálAdonynál és a hajóroncsnál találtak áldozatokat.

06. 05-én, szerdán a hajóroncsból egy ember holttestét emelték ki, egy másik holttestet a víz felszínén találtak meg. Egy halottat a Duna Fejér megyei szakaszán, egy újabbat pedig éjfél előtt a Szabadság hídnál találtak.

06. 06-án, csütörtökön Érdnél került elő egy holttest.

A 21 eltűnt emberből így eddig 10 került elő holtan, 11 embert még keresnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport