Letartóztatásban marad a soroksári futónő feltételezett gyilkosa

2019.06.06. 12:13

2019 szeptemberéig egészen biztosan őrizetben marad az aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi, a Budai Központi Kerületi Bíróság meghosszabbította a letartóztatását. 

A férfi gyanúsítható azzal, hogy 2013. szeptember 25-én este Budapest XXIII. kerületében egy füves-bokros területen, a soroksári futónőt szexuális indíttatásból megtámadta,  brutálisan megölte és kirabolta. A megalapozott gyanút elsősorban a helyszíni szemléről készült jegyzőkönyv, a rendőri jelentések és feljegyzések, az igazságügyi orvos-, genetikai és nyomszakértői vélemények, valamint a lefoglalt bűnjelek támasztják alá.

A letartóztatása óta a nyomozó hatóság a vádakat kiegészítette, az aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés mellett szexuális erőszakkal és kifosztással is vádolják.

A gyanúsított körülményeire, életvitelére, a bűncselekmény súlyára, továbbá a kiszabható – akár életfogytig tartó – büntetés nagyságára figyelemmel a bíróság úgy döntött, hogy fennáll a veszély, hogy a gyanúsított elérhetetlenné válna a hatóság számára, valamint fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A végzést a gyanúsított, védője és az ügyész is tudomásul vette, így jogerőssé vált. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport