Elhatárolódik drogterjesztő vejétől a balatonszemesi polgármester

N3267458
2019.06.12. 12:18

Közleményben határolódott el Balatonszemes polgármestere attól, hogy vejét E. Istvánt, a Balatonőszöd Bűnmegelőzési Egyesület vezetőjét drogterjesztés miatt letartóztatták múlt héten. 

"Az esettel kapcsolatban kijelentem, hogy teljes mértékben elhatárolódom E. István cselekedetétől. A gyanúsításban szereplő cselekményét mélyen és teljes mértékben elutasítom, azt a balatonszemesi becsületes állampolgárok, a lakosság közösségének és személyemnek a megsértéseként értékelem és elítélem." - írta a közleményben Takács József.

"A gyanúsított visszaélt nemcsak azzal, hogy családom 2011-ben befogadta lányom férjének, hanem ezzel az aljas cselekedetével is szégyent hozott minden jó érzésű emberre, aki a jog és a bűnmegelőzés területén a törvények tisztelete és betartása szerint él" - folytatta.

A rendőrség által lefoglalt autóval kapcsolatban azt közölte, hogy az nem a Polgármesteri Hivatal tulajdona, hanem azt a civil szervezet pályázat útján nyerte el.

A polgármester szerint a civil szervezet évente, csak 200 ezer forint támogatásban részesült a Képviselő-testület döntése alapján, aminek felhasználásáról működési tevékenysége körében rendszeresen be kellett számolnia.

"A bűncselekményről megdöbbenéssel értesültem, annak részleteiről, vagy előzményeiről semmilyen információm nem volt korábban. A településen nem tapasztaltam drog szállítására, forgalmazására vagy fogyasztására utaló jeleket, így az eset különösen megdöbbentő és felháborító" - jelentette ki. 

Azt is kívánta tudatni, hogy sem ő személyesen, sem családja nem tudott, "és az eset jellegéből adódóan nem is tudhatott E. István aljas és elítélendő magatartásáról és cselekményéről". 

(Borítókép: A rendőrség által a házkutatás során 2019. június 6-án lefoglalt növények. Fotó: Police.hu)