Hét gyerek lett rosszul a miskolctapolcai barlangfürdőben

2019.06.12. 12:27 Módosítva: 2019.06.12. 15:24

Rosszullét miatt ürítettek ki egy fürdőt Miskolcon, a Pazár István sétányon szerda délelőtt több mint egy órára - közölte a katasztrófavédelem. A Boon.hu szerint hét ember lett rosszul a miskolctapolcai barlangfürdőben. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik átvizsgálták az épületet. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a fürdőben.

A rendőrök körülbelül 130 vendéget tereltek ki a fürdőből. A hét ellátott ember közül egyiknek sem súlyos az állapota. 

A Boon a mentőktől megtudta, a belső medencetereket, kellett kiüríteni, itt jelentkeztek a panaszok. Hét középiskolás korú gyermeket kellett kórházba szállítani, akik egy osztálykiránduláson részt vevő csoport tagjai. Ők érezték meg a szagot, és a velük lévő pedagógus kért segítséget. Náluk enyhe mérgezéses tüneteket találtak, szúrós szagú gázt lélegeztek, nyálkahártya izgalom, irritáció lépett fel, a torkuk kapart és köhögtek.

Megfigyelés céljából kórházba szállították őket, mivel 18 év alattiak. A fiatalok az Instagramon üzentek nekünk, hogy már jól vannak, és ki is engedték őket a kórházból, és egy gyorsétteremben vigasztalódnak.

A Boon először azt írta, klórgáz szivároghatott, de később kiderült, hogy gázt nem találtak a levegőben, de azt még nem tudják, mi okozta a bajt.

Juhász István, a miskolctapolcai barlangfürdő műszaki vezetője a helyi portálnak elmondta: nem került klórgáz a levegőbe, a katasztrófavédelem munkatársai semmilyen mérgező anyagot nem mértek a fürdő területén, meghibásodást a rendszer átvizsgálásakor nem találtak, emberi mulasztás nem történt.