Nem egy teknőssel akartam bekerülni a sztárparádéba

HUSZ1913
2019.06.16. 13:59 Módosítva: 2019.06.16. 17:48
Bíróság elé került az a nő, aki a gyanú szerint egy kockakővel szétvert egy görög teknőst a budapesti állatkertben. Az előzetes tárgyalás a nyilvánosságtól elzárva zajlott. A nő azonban utána szokatlan nyíltsággal állt a kamerák elé, miután ügyvédje minden tanács nélkül magára hagyta.

„Dehogy bántom, védett állat. Pókot se bántanék” – a Budai Központi Kerületi Bíróság aulájában a biztonsági őr óvatosan szorongatta a lepelt vasárnap délelőtt, benne egy frissen elkapott denevérrel, és elindult vele a kijárat felé. A lepellel az épületben elkapott állat néhány másodperc múlva szabad volt.

A denevérrel ellentétben egész másképp járt az a görög teknős, amelyiket a Fővárosi Állat- és Növénykertben csapott agyon egy fiatal nő szerda délután. Miközben a denevért az őr szabadon engedte, az épületben épp a nő tárgyalása folyt. A felvételek alapján azonosított ózdi nőt ugyanis pénteken előállították, így vasárnap már a Budai Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épületében döntöttek arról, hogy mi történjen vele. Az ügyészség a nő bűnügyi felügyeletét kérte, nem akarták letartóztatni.

Hogy mit mondott a bíróságon arról, hogy mi vitte rá az állat megölésére, az egyelőre rejtély, a tárgyalás nem volt nyilvános, a hétvégén ráadásul az épületnek csak az előterében tartózkodhatnak az újságírók, így vasárnap a tárgyalóterem folyosóját sem lehet megközelíteni.

Segélykiáltás egy teknős életével

Bő másfél óra után ért véget a tárgyalás, ahonnan a fiatal nő arcát szatyorral eltakarva jött ki ügyvédjével. Száz métert tettek meg együtt, az ügyvéd nem nyilatkozott, majd elváltak egymástól.

Ezután a nő meglepő nyíltsággal kezdett beszélni a történtekről az újságíróknak, arcát, nevét is adva a válaszokhoz, ám nem tűnt úgy, hogy száz százalékig tudatában van szavainak, így most tartózkodunk a megmutatásától. 

A nő váratlan magyarázattal állt elő arról, miért végzett a teknőssel:

Fel akartam hívni magamra a figyelmet, hogy ne kelljen koldulnom, prostituálódnom

– mondta, miközben a rendőrség által készített képeket mutatta a kamerának a teknősről, a kőről és kísérőjéről, akinek amúgy nincs köze az ügyhöz. Azt is mondta, hogy három hónapig az utcán élt.

„Börtönbe akart kerülni?” – kérdezték az újságírók.

„Nem, nem akartam, hát, lehet, hogy biztonságosabb.” „Nem kaptam segítséget, ugyanúgy ki lettem csapva az utcára.”

Elmondása szerint van családja, a rokonoknak otthonuk, munkájuk is van. 

„Én más utat jártam” – mondta a nő szatyrában Barbie babát szorongatva.

Hogy a család mit szólhat? „Hát, helyén fogják kezelni.”

„Megvannak, elmehetek?” – kérdezte az újságíróktól, és egyedül elindult a Bem rakparton. 

A nő bűnügyi felügyeletet kapott, hetente kétszer kell jelentkeznie a hatóságoknál, és nem hagyhatja el Budapest területét, valamint az állatkertet sem látogathatja,

tudtuk meg az ügyészségtől.