Vas megye főjegyzője lesz a Fidesz szombathelyi polgármesterjelöltje

2019.06.20. 22:47

Balázsy Péter, a Vas Megyei Közgyűlés jegyzője a Nyugat.hu-nak megerősítette: pártonkívüliként vállalta, hogy ő legyen a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje Szombathelyen.

Balázsy Péter
Balázsy Péter
Fotó: Bonyhádi Zoltán / Nyugat.hu

Miután elfogyott a Fidesz többsége a szombathelyi közgyűlésben, az ellenzék – az addig a Fideszt támogató alpolgármester szavazatával – át tudta venni a hatalmat február végén, az pedig elég hamar kiderült, hogy a fideszes polgármester és a fideszes képviselők nehezen viselik a többség elvesztésének magát a tényét is. 

A történések miatt pedig átalakulások indultak be a helyi Fidesznél. A cikk szerint a Fidesz szombathelyi szervezetének csütörtök esti ülésén Lendvai Ferenc közgyűlési frakcióvezetőt és tanácsnokot például leváltották a szombathelyi szervezet éléről, az új elnök Illés Károly alpolgármester lett. 

Hogy a Fidesz kit fog indítani polgármesternek, arról nagyon régóta megy a találgatás: felmerült természetesen a két cikluson át polgármesterkendő Puskás Tivadar neve, akárcsak a fent említett Illés Károlyé, sőt még a visszavonulását nemrég bejelentő futballkapus Király Gábor neve is végigszaladt a fél médián néhány napja. És végül egy másik korábbi tipp jött be: a 33 éves, párton kívüli megyei jegyzőre esett a választás. Az Ugytudjuk.hu már februárban megemlítette hogy Balázsy talán nem véletlenül indította el jegyzőként a közszereplői hivatalos Facebook-oldalát.