Megrázott az áram egy kisgyereket egy palkonyai vendégházban, mentőhelikopter vitte kórházba

2019.06.30. 13:32

Áramütés ért egy két és fél éves kisfiút Palkonyán egy vendégházban pénteken, írja a 168 Óra. A lap információi szerint az udvaron egy lámpaoszlopból lógott ki egy vezeték, ami nem volt rendesen szigetelve, lefedve, csak egy nejlonzacskóval lehetett letakarva. A kisgyereket végül égési sérüléseivel egy mentőhelikopter vitte a pécsi kórházba. A rendőrség pedig nyomozást indított.

A lapnak a kisfiú apja mesélte el, hogy mi történt: esküvőre ment a család két gyerekkel, a fiú a nagyobbik. Az udvaron szaladgált, ahol a lámpaoszlopból kilógó vezeték neki fejmagasságban volt. A férfi szerint a gyerek vehette le a kiflis zacskót a kábelekről, és a nem szigetelt vezetéket pedig megfogta.

A kertben voltunk délután, a gyerek nézelődött. Fél pillanatra elfordultam, és meghallottam az üvöltését. Fogta az oszlopot, de elengedte, amikor éppen hozzáértem volna. Hirtelen elém rogyott. Bevittem a házba, és amikor elengedte a vállamat, akkor láttam a kezén a fekete-fehér égésnyomot

– mondta az apa a lapnak. A gyerek fájdalomcsillapítókat kapott a mentősöktől, másodfokú égési sérüléseket szerzett. A lámpaoszlopot azóta rendbe tették, a vezeték sem lóg már ki, a szálláshely a lapnak nem akart nyilatkozni egyáltalán a történtekről.

A 168 Óra kérdéseire a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság azt válaszolta, hogy a Siklósi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen, további részleteket azonban a nyomozás érdekeire való tekintettel nem közöltek.