Eltörték egy férfi szemüregcsontját egy siófoki étterem előtt

2019.07.02. 05:12
Szombat este kezdtek el dulakodni a Mustafa étterem előtt Siófokon. Egy véletlenül arra járó férfit úgy megütöttek, hogy eltört a szemüregcsontja. Azt meséli, a siófoki étterem pincérei lökdösődtek egy vendéggel, ebbe került véletlenül be ő is. Megütötték, megrúgták, a rendőrség súlyos testi sértés miatt nyomoz.

Rosszkor volt rossz helyen szombat este Péter. Fagyizni ment családjával a siófoki partra, amikor a Mártírok útján egy verekedés kellős közepébe csöppent a Mustafa étterem előtt. „Az egyik pillanatban még elnyomtam a cigit a kuka szélén, a következőben már azt láttam, hogy a tömeg közepén öt-hat sárga-zöld pólós pincér dulakodott egy nagyobb testű férfival az étterem előtt, néhány méterre tőlünk. Miután nekem lökték az anyósomat, elé álltam, felemeltem a kezeimet, és elüvöltöttem magam, hogy állj.

A következő másodpercben már lendült az egyik pincér ökle, és a jobb szememen talált el

– meséli Péter, aki az ütéstől a földre esett. Ugyan ki tudta nyitni a szemét, de alig látott valamit a sérülés miatt. Ahogy megpróbált feltápászkodni, állítása szerint az egyik fölé emelkedő pincér rátaposott a fejére.

„Már emelte a lábát, hogy ismét megrúgjon, amikor rákiabált a feleségem.”

Az étterem munkatársa ekkor továbbállt, és a néhány méterre fekvő férfit kezdte el rúgni, idézi fel Péter. Mivel mindketten sötét színű pólóban voltak, a dulakodás közben összekeverhették őket a pincérek.

Eltört a szemüregcsontja

Hamarosan megérkeztek a siófoki rendőrök az étteremhez, akiknek Péter elmesélte, mi történt, de elmondása szerint nem foglalkoztak azzal a férfival, akire feleségével együtt rámutattak mint tettesre. „A pincér, aki néhány perccel korábban megrúgott, teljes nyugalommal dolgozott tovább, és hiába kértük, nem volt hajlandó megmutatni a cipője talpát, aminek véresnek kellett lennie.” A pincérekkel dulakodó férfinak Péter szerint erősen alkoholszaga volt, és valamiért váltig azt állította a rendőröknek, hogy nem történt semmi, csak elesett.

65592259 10214424546999166 6408719018181525504 n
Fotó: Olvasónk, Daniella / Index

Mentőt hívtak, mert Péter szeméből dőlt a vér, és bár az étterem munkatársai jéggel kínálták, inkább nem kért a segítségükből az eset után. Beszállították a siófoki sürgősségire, ahol megvizsgálták és megröntgenezték, hajnali fél háromig volt bent.

Eltört a jobb szemüregcsontom, a szemmozgató ideg és a kötőszövet is sérült

– mondja Péter a másnap reggel átvett orvosi eredmények alapján. A héten még kétszer megy kontrollvizsgálatra Budapesten, és ha nem gyógyul be magától a törés (hivatalos nevén orbitafenék-törés), műteni kell a közeljövőben.  

Súlyos testi sértés miatt nyomoznak

Az egészben még az a legnagyobb szerencse, hogy az ötéves kislányom kicsit előrébb volt az egyik barátommal, és így kimaradt belőle, nem látta, hogy az apját ütik, rúgják

– teszi hozzá. Vasárnap délelőtt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Siófoki Rendőrkapitányságon.

A Mustafa étterem üzletvezetője megkeresésünkre hangsúlyozta, hogy a verekedés nem az étteremben történt, hanem az utcán, ahol sok vendég ott állt, mivel ez egy önkiszolgáló étterem, és kintről is lehet kérni. Azt mondja, két férfi összeszólalkozott valami miatt a sorban, majd egymásnak estek, és ebbe a dulakodásba került bele Péter.

clkee
Fotó: GoogleMaps

Az üzletvezető nem erősítette meg lapunknak, hogy az étterem munkatársai is részt vettek a verekedésben, csak annyit árult el, hogy miután észlelték a bajt, azonnal próbáltak segíteni. A nyomozásra tekintettel ugyanakkor nem kívánt több részletet megosztani az esetről, ráadásul ő nem is volt az étteremben szombat este tíz órakor, amikor ez történt.

A Siófoki Rendőrkapitányság súlyos testi sértés elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

A büntetőeljárás folyamatban van, a nyomozás érdekeire történő hivatkozással egyelőre több információval nem szolgálhatok” – válaszolta kérdésünkre Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. 

Péter azt mondja, többen is láthatták a pár perc alatt lezajló eseményt, mert sokan voltak akkor az utcán, és abban bízik, hogy készült felvétel is, ami bizonyítékként szolgálhat a nyomozás során.