Huszonkilenc autót tört fel Budán április óta

2019.07.04. 12:04

Sűrű időszaka volt az utóbbi hónapokban a 41 éves B. Krisztiánnak, aki olyan autókat szeret feltörni Buda menőbb kerületeiben, amikből laptopot, táskát, pénztárcát, esetleg gördeszkát lehet lopni.

Kedden délután éppen a 12. kerületi Ignotus utcában tört fel egy kocsit, amikor egy arra járó biciklista felfigyelt az ablakbetöréssel járó üvegcsörömpölésre, és látta, ahogy a férfi elmenekül a zsákmánnyal (egy laptoppal és céges papírokkal).

A szemtanú hívta a rendőröket, akik a személyleírás alapján azonosították B. Krisztiánt, és még aznap este óbudai lakásán elfogták. A nyomozók a céges iratokat a társasház udvarán lévő szeméttárolóban találták meg, az ellopott laptopot – amit a bűncselekményt követően a férfi eladott – egy üzletben foglalták le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és akkor kiderült, hogy a férfi májustól 29 autót tört fel, amikből gördeszkát, pénztárcát, laptopokat, táskákat és szerszámosládákat lopott az I., II., XI. és XII. kerületekből.