Hódmezővásárhelyi kórház: Márki-Zay még nem fizette ki nekünk a nyolcszázezres sérelemdíjat

2019.07.04. 13:30

A hódmezővásárhelyi kórház igazgatója szerint a város független polgármestere, Márki-Zay Péter hónapok óta nem hajtotta végre a Szegedi Ítélőtábla áprilisi jogerős ítéletét. A politikus valótlan állításaival megsértette az intézmény jó hírnevét, amikor tavaly tavasszal az országgyűlési választások kampányában két lakossági fórumon úgy fogalmazott, „ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják”, és állítását több példával is igyekezett alátámasztani.

A bíróság ezért nyilvános elégtételadásra, valamint nyolcszázezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte a politikust, és eltiltotta a további jogsértéstől. A kórház szerint viszont Márki-Zay azóta sem fizette meg a 800 ezer forintos sérelemdíjat nekik, valamint nem jelent meg a helyi lapban az előírt közlemény.

Az MTI szerint Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója azt mondta, példátlan ma Magyarországon, hogy egy polgármesterről jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy hazudott, és megsértette a saját városa kórházának jó hírnevét. Ahogy az is, hogy a bírósági ítéletet sem hajtja végre. A főigazgató szerint a 800 ezer forintos sérelemdíjat a gyermekosztály modernizálására fordítanák, a legsúlyosabb állapotban lévő beteg gyerekek életfunkcióinak megfigyelésére alkalmas monitort kívánnak vásárolni belőle.