Elengedték az apartmanház tulajdonosát, aki kukkolta a vendégeket

2019.07.05. 11:55

Szabadlábon védekezhet és balatonboglári apartmanházát sem kell bezárnia annak az 51 éves férfinak, aki a gyanú szerint kiskamerákat rejtett a falba, és azok segítségével kukkolta a vendégeket.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Index kérdésére azt válaszolta, hogy 

nem állnak fent a letartóztatás feltételei, ezért a férfit kihallgatása után elengedték.

A rendőrök csütörtökön délelőtt jelentek meg a Balaton-parti háznál, miután két 20 év körüli lány azzal hívta fel őket, hogy zuhanyzás közben falba rejtett kamerákat találtak. Az Index névtelenséget kérő forrása szerint az apartmanház tulajdonosa mindent beismert a kiérkező rendőröknek. Úgy tudjuk, azzal védekezett, hogy csak

zsiványságból kamerázta be az apartmanokat. 

A hatóságok több kamerát, mobiltelefont és adathordozót is lefoglaltak. Arról, hogy a férfi mióta figyelhette a vendégeket, a folyamatban lévő nyomozás miatt nem nyilatkoznak, de forrásunk szerint az már a tegnapi helyszínelés alatt kiderült, hogy a férfi régebb óta kukkolhatott.

Az apartmanházat egyébként több hazai szálláskereső oldal is hirdette. A rendőrség a személyiségi jogokra hivatkozva azonban nem adhatja ki, hogy pontosan melyik balatonboglári szállásról van szó.  A ház tulajdonosa ellen viszont tiltott adatszerzés bűntette miatt indítottak eljárást.