Megérkezett a hidegfront heves zivatarokkal

2019.07.06. 20:39 Módosítva: 2019.07.06. 23:26

Heves zivatarokkal érkezik meg vasárnapra a hidegfront - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezt egy jó kis videón is bemutatják:

Szombaton az éjjeli órákban érkezik meg a Kárpát medencébe a hidegfront északnyugat felől, és lehűlés veszi kezdetét, heves zivatarok kialakulására is esélyt lát a meteorológus. 

Eleinte a nyugati tájakon, majd északon, az éjszaka második felétől pedig már keleten is megnövekszik a felhőzet, itt lesz a legnagyobb esély záporra, zivatarra. 

A zivatarlánc 10 óra körül már be is lépett nyugatról az országba, lapzártánk előtt nem sokkal, 23:05-kor így nézett ki az Időkép.hu radartérképe:

idokepi.png

Érdemes a veszélyjelzéseket követni az éjjel és a vasárnap folyamán is.

A hőmérséklet 15-21 fok közé süllyed hajnalra.

Zivatarveszély miatt vasárnapra az egész országra figyelmeztetést adtak ki. Baranya, Békés és Csongrád megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett Baranya, Somogy és Zala megyére a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Vasárnap erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de ahol kevesebb lesz a felhő, még mindig 30-31 fok is lehet. Nyugaton csak 25-27 fokig emelkedik a hőmérséklet. A legkevesebb csapadék az északi-északkeleti tájakon várható majd, a legtöbb pedig délen-délnyugaton.

A jövő hét a teknő alatt

A hét elejei lehűlés megreked kicsit, mert egy teknő tartózkodik felettünk, ezért a jövő héten a mostaninál hűvösebb napok várhatóak. 

A teknő péntek körül mozdul el felőlünk, ekkor kezdődhet újra melegedés.