A Dunába gurult autó sofőrje szerint mozgáskorlátozott öccse engedte ki a kéziféket

2019.07.16. 06:49

Ahogy arról vasárnap beszámoltunk, elsüllyedt egy kompra váró autó Nagymarosnál, az autó utasa pedig a helyszínen meghalt. Az autóban két ember utazott, a sofőr kiszállt, hogy a pénztárhoz, büfékhez induljon, amikor az autó gurulni kezdett, és a Dunában kötött ki. Többen észlelték a balesetet, és bár megpróbáltak segíteni, de hiába. A Bors beszélt a sofőrrel, és kiderült: mozgáskorlátozott testvére volt az utas, aki meghalt. A férfi azt mondja, öccse engedte ki a kéziféket az autóban.

A cikk szerint a 44 esztendős V. Csaba aznap vette fel öccsét egy közeli bentlakásos otthonban, majd az autóval a komphoz hajtottak. Csaba kiszállt, hogy ételt rendeljen magának, addig az autóban hagyta a hosszú ideje kerekesszékbe kényszerült öccsét. Aztán arra lett figyelmes, hogy elindult a kocsi a víz felé. 

A ké­ziféket behúztam, a testvérem engedte ki. Egyből utánaszaladtam, de addigra már bent volt a vízben. Próbáltam lemenni a víz alá, hogy kiszabadítsam a biztonsági övből, de nem jártam sikerrel. Közben egy fiatal odasietve kinyitotta a hátsó ajtót, amitől beömlött a víz, és elsüllyedt az egész. Már nem tudtunk kommunikálni, de még a szemébe sem tudtam nézni

– idézi a lap a férfi szavait. 

A cikk szerint az áldozatnak súlyos autoimmun betegsége volt. Testvére úgy nyilatkozott: „A végstádiumú sclerosis multiplex mellett epilepsziában is szenvedett. Nyolc éve már csak tolószékkel tudott közlekedni, kommunikálni nehezen bírt, és a pohár is könnyen kiesett a kezéből. Én már Budaörsön élek, édesanyánk másfél éve elhunyt, Zoli pedig bekerült egy közeli otthonba, mert már nem lehetett otthon kezelni.”

Azt láttam rajta, hogy nem fogta fel a helyzet súlyosságát. Annyit mondott, „basszus”, aztán teljesen elmerült. Nem gondolom, hogy szándékosan akart véget vetni az életének, véleményem szerint ennyire már nem volt tudatánál. Sokkal jobban kellett volna figyelnem, de sajnos máshol nem tudtam leparkolni. Régen találkoztam vele, és elfelejtettem a szükséges óvintézkedéseket

– mondta még a lapnak a férfi. Az MTI fotóján látható az autóban a kerekesszék:

Közben egy olvasónk azt írta, a helyszínre a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület ért ki elsőként, aztán érkezett meg a mentő, majd külön kocsival egy orvos és a váci hivatásos tűzoltóság egyik autója. A mentési munkálatokban négy-öt civil is segített, akik beúsztak az autóhoz.

„A civilek csatlakoztatták a drótkötelet a gépkocsihoz, és úgy lett kivontatva. Miután kivontatták az autót a vízből, kiemelték a személyt a jármű anyósüléséről, és átadták a mentőknek, akik nem tudtak rajta segíteni, mert kb. 25-30 percig víz alatt volt. Az elhunyt személy egy középkorú mozgáskorlátozott férfi volt, ezért sem tudott kiszabadulni” – írta az olvasónk.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport