Azzal gyanúsította feleségét, hogy a gyerekeikkel szexel, késsel támadt az egri férfi

2019.07.18. 13:24

Az egri bíróság előzetes letartóztatásba helyezett egy egri alkoholista férfit, aki alaptalan féltékenység miatt rendszeresen bántalmazta feleségét. A házaspárnak az évek alatt kilenc gyerekük született,

a férj pedig azzal gyanúsította feleségét, hogy nem csak más férfiakkal, de saját gyerekeivel is szexuális kapcsolatban áll.

Ezért tavaly júniusban például összerugdosta feleségét, két héttel később pedig késsel támadt rá, az éles pengével meg is sebesítette a nőt a szeme alatt, írja közleményében az Egri Járási Ügyészség.

Emiatt a bíróság a gyerekeket gyámhatóság vette védelembe, a férfival szemben pedig távoltartást rendelt el, de hiába: a tilalom ellenére többször megjelent a lakásuknál, az ablakon dörömbölt, majd az ajtót is berúgta, a házban pénzt követelt a feleségétől, közben a pulóverénél fojtogatta. 

Mivel a távoltartás nem működött, a bíróság letartóztatta a férfit. A járási ügyészség kapcsolati erőszak bűntettével, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, éjjel, erőszakkal elkövetett magánlaksértés bűntettével, felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettével, valamint többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja a büntetett előéletű elkövetőt. Ezekért maximum 12 évet kaphat. Az ügyészség azt is kérte, hogy a bíróság vegye el a tőle a gyerekek felügyeleti jogát is.