Káosz alakult ki a Budapest-Szolnok vonalon, Rákos állomáson ragadt sok utas

2019.07.22. 18:36 Módosítva: 2019.07.22. 18:51

Remélem ti sem hittétek el, hogy MÁV-hír mentes hetünk lesz

– kezdte levelét egy olvasónk találóan, amiből kiderült, hogy az állami vasúttársaság egy elég kaotikus helyzet megoldásával küzd, vagy küzdött hétfő délután.

A beszámoló szerint 16:15-kor indult volna a vonat Szolnokra, ami 20 perc késéssel indult, ami olvasónk szerint Rákos állomásra érve harminc percesre dúsult. Ezután következett még negyed óra állás, ami után mindenkit leszállítottak, arra hivatkozva, hogy a vonat nem közlekedik tovább. Ekkor az utasoknak át kellett szállni egy másik zónázó vonatra, ami akkor érkezett a Keletiből, természetesen tele.

Ekkor a 2 vonatnyi ember felpréselődött, állt legalább 25 percet a tűző napon a 40 fokos vonaton, amikor ismét leszállítottak mindenkit arra hivatkozva, hogy az a zónázónak mondott vonat írásbeli utasításra mégsem az lesz, de jön a Keletiből egy másik vonat, ami ugye már egy harmadik, ami már tényleg zónázó lesz. Jött is. Tele. Erre kellett volna felférnie akkor már 3 vonat utasainak. A szerencsésebbek feljutottak. A többiek azóta is Rákoson állnak.

Olvasónk szerint a kalauz se volt nagyon képben, hogy mi történik, és felháborodva kérdezte, hogy mégis honnan kellene neki tudnia, hogy hova jön a vonat, ami őket elviszi. 

 Az online is elérhető menetrendben látszik, hogy a vonat 20 perces késéssel indult forgalmi okok miatt. 

Megkeresésünkre reagált a MÁV. Válaszuk szerint Rákos állomáson hétfőn 17 órakor a Keleti pályaudvarról Szolnok felé közlekedő vonat mozdonya meghibásodott, nem is közlekedett emiatt tovább, az utasokat leszállították. A másik ezt követő vonat várakozott ugyan, de aztán mégis tovább közlekedett a helyzet tisztázása után, 65 perces késéssel. A közlemény szerint nem igaz az az állítás, hogy három vonat utasait kellett egyetlen egy vonatnak tovább vinnie, mert csak egy vonat maradt ki – műszaki okok miatt.

Szolnok felé jelenleg 5 vonat közlekedik, csak ez az egy – előbb említett közlekedik 65 perces késéssel, illetve egy előtte haladó, ugyancsak szolnoki vonat 25 perces késéssel fut be 19:22-kor Szolnokra. A vasúttársaság természetesen elnézést kér a várakozásért és a késésért.