Hála a sok esőnek, fülledt, meleg napok jönnek

2019.07.31. 08:00

A következő napokban a sok napsütést mellett sok eső is várható, írja a met.hu. Pénteken több helyen elromlik az idő, de a hétvégén már csak elszórtan alakulhatnak ki záporok.

  • Csütörtökön a fátyol- és gomolyfelhők mellett a Dunántúlon több, keleten kevesebb napsütés várható,és elsősorban a Dunától keletre fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.
  • Pénteken egyre több helyen romlik el az idő. Napközben erősen megnövekszik a felhőzet, és sokfelé kell kiadós esőre, záporra, többfelé zivatarra is számítani. A változó irányú szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 30 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.
  • Szombaton többórás napsütés várható gomolyfelhőkkel, elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, sőt meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.