Négy embert kaptak el lőfegyverrel visszaélés miatt Héregen

2019.08.04. 13:18

Előzetes bűnügyi információk alapján szervezett augusztus 3-án délelőtt közös akciót a rendőrség és a TEK, amelynek keretében négy embert is elfogtak, akiket lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsítanak - írja a Police.hu.

A rendőrök egy közúti ellenőrzés során Héregen igazoltatták egy autó három utasát, egy 23 éves bolhási nőt, egy 26 éves nagykorpádi férfit, valamint egy 32 éves mikei férfit. A gépjármű átvizsgálása közben a motortérben találtak egy lőfegyvert, az egyik ajtózsebben pedig egy hangtompítót. Senki sem rendelkezett fegyvertartási engedéllyel, ezért a rendőrök mindhármukat elfogták és előállították a kapitányságon.

Ezután a rendőrök látókörébe került egy 72 éves héregi férfi is, akitől a feltételezett elkövetők valószínűleg a fegyvert vásárolták. Amikor az ő házát átvizsgálták a rendőrök, akkor ott további lőfegyvert, valamint lőszereket találtak.

A nyomozók a négy személyt lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett, elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 32 éves és a 72 éves férfiakat őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A gyanúsítottak lakhelyen tartott kutatás alkalmával pedig további lőfegyvereket és lőszereket találtak.