Négyórás várakozásra kell számítani Röszkénél és Záhonynál is

D KZG20140801002
2019.08.04. 09:22

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyen, tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A teljes kapacitással üzemelő átkelőhelyen a személygépkocsiknak mindkét irányban négy órát kell várakozniuk. Az autóbuszoknak Szerbia felé három-, Magyarország irányába egyórás a várakozási idejük.

Az utazók Szerbia felé, vagy onnan belépésre Csongrád megyében választhatják a tiszaszigeti, az ásotthalmi és a röszkei közúti határátkelőhelyeket, amelyek 7 órától 19 óráig fogadják az érkezőket, írja az MTI.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság aztán bejelentette, hogy négy órát kell várnia a kilépő személyautóknak a záhonyi közúti határátkelőhelyen is. A Ukrajnába utazók kilépésre választhatják a barabási, a tiszabecsi, a lónyai vagy a beregsurányi közúti határátkelőhelyeket is, tették hozzá.

(Borítókép: Kilépésre várakozó járművek az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőhely előtt 2014. augusztus 1-jén. Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI)