Szexuális zaklatás miatt nyomoznak egy volt MSZP-s képviselő ellen

2019.08.07. 08:27 Módosítva: 2019.08.07. 08:34

Feljelentést tettek, és az ügyben a BRFK nyomozást indított, egy volt MSZP-s képviselő ellen, akit szexuális zaklatással vádolnak. A Bors szerint az egyik budapesti szeretetotthon dolgozóját zaklathatta Donáth László. Donáth 16 éven keresztül volt a parlament tagja. 

A TV2 két napja megszólaltatott egy férfit, aki attól való félelmében, hogy a politikai pozíció és hatalmat már nem viselő férfi bosszút állhat rajta, azt kérte, hogy az arcát ne mutassák, de ő is csak hallomásból tud az ügyről, azt mondta, hallott egy dolgozóról, akit valamelyik lelkész zaklatta.

A TV2 szerint egyszer a lelkész és az érintett dolgozó egy folyosón hagyott kiskocsi miatt vesztek össze, majd a férfi fojtogatni kezdte a nőt. Olyanról is említést tettek, hogy a férfi megfogta a nő mellét és a nemi szervét. A Ripost nevű kormánylap szerint a takarítónőről van szó, és a BRFK kényszerítés miatt nyomoz, de még nem történt kihallgatás.

A szeretetotthon nem nyilatkozott.

A kormánymédia beszámolóinak közös pontja, hogy mindegyikük hangsúlyosan felhívja arra a figyelmet, hogy Donáth gyermeke a momentumos Donáth Anna, aki az idén EP-képviselő lett, és így párttársával együtt a kormánymédia célkeresztjébe került.