Közelharc a benzinkúton: 75 éves és 53 éves dulakodott egy botért

2019.08.08. 08:51

A Füzesabonyi Járási Ügyészség közleményében számol be arról a balhéról, ami még június közepén történt egy füzesabonyi benzinkútnál, ahova a történet összes szereplője tankolni gurult  be, de aztán alaposan begurultak egymásra. 

Az történt, hogy két idősebb férfi egy személyautóban utazott, míg a náluk fiatalabb elkövető egy furgont vezetett, majd valami történhetett, mert a kútoszlopnál a sofőrök egymást kezdték sértegetni. A furgon vezetője még akkor sem hagyta abba ezt, amikor az idős emberek már a kocsiban ültek, és indulni készültek. Innentől felgyorsultak az események: 

  • az autó utasa a lehúzott ablakon át ököllel a sértegető felé csapott, de nem találta el, viszont ez annyira felpaprikázta az 53 éves elkövetőt, hogy a már mozgó jármű mellé lépve megpróbálta kirángatni a kocsiból 72 éves ellenfelét, miközben többször meg is ütötte őt.
  • ezt észlelve az autó 75 éves vezetője megállt, hogy véget vessen a konfliktusnak, és elkerülje a balesetet. Mivel a fiatalabb férfi szemmel láthatóan jobb fizikai állapotban volt nála, még az utastérben magához vett egy faragott fa botot, majd azt magasra emelve kiszállt az autóból, hogy elkergesse a támadót.
  • a furgon vezetője azonban kicsavarta a kezéből az eszközt, melynek birtoklásáért rövid közelharc indult a gyanúsítottak között mindaddig, amíg a kisteherautó utasa a benzinkúti shopból ki nem jött, és a dulakodók közé állva véget nem vetett a verekedésnek.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség az utasa és az autója épségét védeni igyekvő gépjárművezetővel szemben jogos védelem címén megszüntette a büntető eljárást, míg az egymással szemben támadólag fellépő gyanúsítottak esetében a Füzesabonyi Járási Ügyészség határozattal egy év időtartamra felfüggesztette a büntető eljárást.