Felhőszakadás és hőségriadó is lesz

2019.08.08. 06:11

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hét megyére. A Dél-Dunántúlon, valamint Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a zivatarok miatt van életben a figyelmeztetés, de Baranyában és Somogyban felhőszakadásokra is számítani kell. Békés megyében viszont még ma is érvényben van a hőség miatti figyelmeztetés.

  • Csütörtök reggelig elszórtan, főként az ország északi felében előfordulhatnak zivatarok 20-30 milliméternél is több csapadék, jégeső, 60-90 km/órás viharos szél kíséretében. Napközben északkeleten előfordulhat zivatar, majd késő estétől délnyugaton várhatóak zivatarok, amelyek környezetében felhőszakadás előfordulhat.
  • Pénteken napközben már számottevő csapadék nem valószínű. A nyugatias, majd változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.
  • Szombaton átalában derült lesz az ég, az ország északi harmadán növekedhet meg délután a felhőzet. Csapadék az ország döntő részén nem valószínű, estétől az északi határvidékre besodródhat egy-egy zápor, zivatar. A délnyugati, déli szél helyenként megélénkül, majd estétől a Dunántúl északnyugati felén északira fordul a légáramlás és megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között várható.