Eldőlt: Pécsen sem lesz teljes az ellenzéki összefogás

2019.08.11. 12:16

Kóbor József biofizikus, sugárvédelmi szakértő lesz az LMP pécsi polgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásokon. A hírt Keresztesi László Lóránt, a párt országgyűlési képviselője jelentette be a Facebookon. A Szabadpécs.hu ezt később úgy pontosította, hogy az eredeti poszt Kóbor József oldalán jelent meg.

Kóbor József az LMP pécsi önkormányzati képviselője. Azt írta, hogy „nem volt eredetileg ilyen szándéka”, de elgondolkodtató válaszokat kapott, amikor ismert és köztiszteletben álló személyiségeket kért fel az indulásra.

Volt, aki azt mondta, félti az egzisztenciáját, a családját. Volt, aki azt mondta: annyira kilátástalannak tartja a helyzetet, hogy nem adja a nevét egy nyilvánvaló politikai bukáshoz, amely megválasztott polgármesterként várna rá

– tette hozzá.

Korábban írtuk, hogy Pécsen a Fidesz a polgármester, Páva Zsolt helyett egy olimpiai bajnokot, Vári Attilát próbálja bevetni. Jelenleg Pécsen ötpárti ellenzéki megállapodás van érvényben. Az LMP jelezte, hogy kimarad az együttműködésből, és nem támogatják a közös jelöltet, Péterffy Attilát. Ez ugyan valamennyit elvihet, ám a májusi számok szerint az LMP nélkül is győzhet az ellenzék, velük viszont az 50 százalék feletti eredmény is meglehetett volna, avagy meglehetne az ellenzéki tömbnek.

A Fidesz májusban 42,75%-ot szerzett, a második DK egymaga 20,31 százalékot, a harmadik Momentum pedig 13,43-at az EP-voksoláson.