Donáth Anna: Azt hittem, Vona történeténél vadabbat már nem tudnak felböffenteni

2019.08.12. 17:45

A fideszes sajtóban hétfőn megjelent egy írás, amelyben egy fiatal lány azt állítja, hogy Donáth Anna szexuálisan zaklatta „Sziget fesztiválos bulik után”. A beszámoló szerint a lány a történtek idején nem tett feljelentést, de most beszámolt az ügyről egy kormánypárti oldalnak. 

A Momentum EP-képviselője azt írta közösségi oldalán, hogy „semmi nem igaz a propaganda fantáziálásából”. „Korábban azt hittem, Vona Gábor és az őt vádoló transzvesztita úr történeténél vadabbat már nem tud felböffenteni a kormánypárti propaganda, de tévedtem” – írta a politikus, aki szerint tavaly előtt csak egy napon volt kint a Szigeten, de nem kedden, ahogy a cikk állítja, hanem az azt megelőző pénteken. A koncert után pedig nem Békásmegyerre ment, ahogy a beszámolóban olvasható. 

„A fikció szerzője szerint »saját szállodaként« használtuk az intézményt (a Gaudiopolis szeretetotthont - a szerk.). Ennek semmi értelme nem lett volna, hiszen mellette áll a családi házunk, a saját szobámba is mehettem volna. A levélíró állítólag már akkor is a szomszédunkban (!) lakott, és most is ott él – ha így lenne, ezt is tudná" – írta Donáth, aki megjegyezte, hogy beperli a történettel előálló oldalakat.

Néhány napja jelent meg a kormánypárti bulvársajtóban, hogy a BRFK szexuális zaklatás miatt nyomoz Donáth Anna apja, Donáth László ellen, aki 16 évig volt a parlament tagja MSZP-s képviselőként.