Én biztos, hogy nem öltem meg Zolit, mondta a villanyszerelők meggyilkolásával gyanúsított É. Imre

2019.08.12. 13:35

Interjút adott a Blikknek az az É. Imre, akit két villanyszerelő meggyilkolásával gyanúsít a rendőrség, azonban a Győri Törvényszék a 16 hónapos előzetesből múlt héten kiengedett és házi őrizetbe került.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!
Fotó: Police.hu

A nyomkövetőt viselő É. Imre otthonában nyilatkozott, ahol a tavaly húsvétkor eltűnt Mácsik Zoltán mosonmagyaróvári villanyszerelő eltűnésével kapcsolatban azt mondta,

én biztos, hogy nem öltem meg Zolit, ahogy a másik villanyszerelőt Orlik Vilmost sem, akiről öt éve senki nem tud semmit.

A férfi szerint egészen más történt. Mácsik eltűnésének napján korán hajnalban elment a Sport utcába, hogy egy másik autóba átpakolja a munkájához szükséges eszközöket.

Ahogy kinyitottam a csomagtartót, odalépett hozzám három nagydarab tiszta feketébe öltözött férfi, és közölték velem, hogy adjam oda nekik azt a kilencezer eurót, amivel Mácsiknak tartozom. Annyira féltem, hogy megtettem, amit parancsoltak.

Ezután a háromból két férfi elment, egy pedig vele maradt és arra utasította, hogy autójával menjenek a benzinkútra, ahol Mácsik már várja őket. Onnan az ikrényi telkéhez mentek két kocsival, egyikben ő és nagydarab kísérője, a másikban az azóta eltűnt villanyszerelő.

Ott már várt minket a másik két fickó is, letérdepeltettek, az egyik pisztolyt fogott a fejemhez, és akkor Mácsik közölte, hogy neki most egy időre el kell tűnnie, és én ebben segítsek neki azzal, hogy bármi történik, nem mondok róla senkinek semmit. Ha ezt nem teszem meg, a családomnak bántódása eshet, közölték velem, amitől én nagyon megijedtem és megígértem, hogy hallgatok.

É. Imre szerint ő hiába mondta el ezt a rendőröknek, úgy tudja, hogy ebben az irányban nem is nyomoztak. Ügyvédje ennek ellenére bízik benne, hogy védencével szemben négy hónap múlva megszüntetik a házi őrizetet is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport