Kovács Barnabás lett az ellenzék jelöltje Gödöllőn

2019.08.13. 10:47

Kihívója akadt Gémesi Györgynek, aki csaknem harminc éve irányítja Gödöllő városát. Miután megőrizte függetlenségét az ellenzékkel szemben, utóbbiak az MSZP-s Kovács Barnabást indítják az őszi önkormányzati választásokon, írja az Atv.hu.

Nem garantált a siker, a sikerért meg kell dolgozni

– mondta Gémesi György az ATV Start című műsorban arra a kérdésre válaszolva, hogy megkönnyíti-e feladatát az őszi önkormányzati választás előtt az a tény, hogy hétszer már nyert a településen. A polgármester elmondta, hogy igyekezett mindent megtenni emberileg és szakmailag is, reméli, hogy a támogatottsága is meglesz.

Gémesi György
Gémesi György
Fotó: Kovács Attila / MTI

Gémesi és Kovács egyébként öt évvel ezelőtt is megküzdött egymással, a szocialista politikus most „fordítana az eredményen”, részben a városban élő Fidesz- és Gémesi-árvák megszólításával, és minél nagyobb támogatottságot igyekszik szerezni, amire szerinte van esély.

A DK mellett a Jobbik, a Párbeszéd, az MSZP és  a Szolidaritás támogatja, utóbbi kivételével minden szervezet szerepelni fog a választólapokon is. Bár a Momentum is részt vett a kerekasztalon, ők végül kimaradtak a megállapodásból.