Kártérítést kapott az államtól, elsikkasztotta

2019.08.14. 07:49

Gyorsított eljárásban jogerősen 160 óra közérdekű munkára ítélték R. M.-et a Nyíregyházi Járásbíróságon, miután elsikkasztotta azt a pénzt, amit rokona a rossz börtönkörülmények miatt kapott az államtól, írja a bíróság közleményében. 

R. M. egyik rokona éveket töltött állami büntetés-végrehajtási intézetben, és a fogvatartási körülmények miatt az államtól 582 600 forint kártalanítást kapott. Mivel nem volt saját bankszámlája, ezért ügyvédjével abban állapodott meg, hogy a kártalanítás összegét rokonának, R. M.-nek utalja el.

R. M. bele is egyezett abba, hogy hozzá érkezzen a több mint félmilliós összeg, majd amikor megérkezett az összeg, el is költötte, és csak 35 000 forintot adott vissza a sértettnek. Azt állította neki, hogy csak ennyi utalás érkezett hozzá.

R. M. vádlottat a Nyíregyházi Járásbíróság a 2018. július 31-én jogerős végzésével garázdaság vétsége miatt, 1 év időtartamra próbára bocsátotta. Mivel R. M. vádlott a fenti cselekményét próbaidő alatt követte el, a bíróság jelen eljárásban a próbaidőt megszüntette.