Nem jogerősen életfogytiglant kapott az M5-ös autópályánál gyilkoló férfi

2019.08.22. 09:18

Nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre, és 10 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte a Szegedi Törvényszék azt a török származású német állampolgárt, aki 2017  decemberben az M5-ös autópálya Csengelei Pihenőhelyén lelőtte szintén török származású ismerősét, egy másik férfit pedig életveszélyesen megsebesített- írja a Szegedi Fellebviteli Főügyészség. 

vádirat szerint a férfi és az áldozata ismerték egymást, tartozás miatt romlott meg a viszonyuk. A német férfi előre kitervelte a gyilkosságot, az áldozatát követte, és mikor az az utastársával a Csengelei Pihenőhelyen megállt és az autóban elaludt, fegyverrel támadt rájuk. A sértett felriadt, felismerte férfit, és megpróbált elmenekülni az autóval. A férfi azonnal lőtt, ötször ismerősét, kétszer annak osztrák társát találta el, akit életveszélyesen megsebesített. 

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem enyhítésért fellebezést nyújtott be, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség pedig az ítélet helybenhagyását kérte. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el. 

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott legkorábban  30 év letöltése után bocsátható feltétlesen szabadságra. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport