Fellázadt a hatvani MSZP a központ ellen

2019.08.28. 22:17

Nem hajlandó az országos elnökség döntésének végrehajtására a hatvani MSZP.  Szerda esti közleményükben felidézik, hogy az MSZP országos elnöksége azt akarta, hogy az önkormányzati választásokon a Fidesz-KDNP legyőzésének érdekében a párt működjön együtt az ellenzéki pártokkal és szervezetekkel.

A hatvani szervezet viszont úgy döntött, hogy helyben ezt nem akarják, és erről értesítették az MSZP országos központját is.

Ezek után, Érsek Zsolt, volt megyei elnökünk, illetve a hatvani szervezünk vezetőjétől, azt a tájékoztatást kaptuk, hogy őt az MSZP országos elnöke arról informálta, hogy az elnökség döntése alapján Hatvanban, a hatvani tagsággal szemben, támogatják az összellenzéki Együtt Hatvanért Egyesületet (EHE).

Az MSZP országos központjától erre vonatkozó írásos döntést, illetve arról tájékoztatást nem kaptunk, mert a nyilvánvaló jogsértést nem kívánták írásba foglalni. Tekintettel arra, hogy sem az országos elnöknek, sem pedig az országos elnökségnek az MSZP alapszabálya értelmében ilyen jogosultsága nincs, ezért ezt a tájékoztatást elfogadni nem tudjuk, és nem is akarjuk.

- írja a hatvani MSZP.

Mivel ők úgy döntöttek, hogy nem működnek együtt az EHE-vel, ezért felszólíták az EHE vezetőjét, Palik Józsefnét, hogy kiadványaikról az MSZP logót tüntessék el.