Hétfőtől ismét teljes vonalon járnak a 4-6-os villamosok

2019.08.30. 18:33

A hétvégén véget ér a nagykörúti 4-es és 6-os villamos vonalán a vágányfelújítás, és hétfőtől, a tanév első napjától újra teljes vonalon járnak a villamosok, olvasható a BKK oldalán. 

A Margit körút Széna tér és Margit utca közötti szakaszán több mint nyolcszáz méter hosszon építették át szakaszosan mindkét villamosvágányt, a Práter utca és a Goldmann György tér között pedig mintegy ezer méteren cserélték a kétvágányú villamos vasúti pályát, továbbá a Petőfi hídon ötszáz méter hosszon cserélték ki a síneket és a dilatációs szerkezeteket. Azt írják, kisebb utómunkák lesznek még szeptemberben is, de azok nem zavarják a villamos- és utasforgalmat.

Hétfőn megnyitják a felújított József nádor teret is a herendi porcelán életfával. A BKK azt írja, a 15-ös és a 115-ös autóbusz ismét megáll a Dorottya utca (Vörösmarty tér M) megállókban, de a Széchenyi téri és Vígadó téri megállókat a továbbiakban sem érintik. A Deák Ferenc tér felé tartó 16-os, 16B, 105-ös, 916-os és 990-es autóbuszok József nádor téri megállóját pedig visszahelyezik eredeti helyére, a Nádor utcához.

A BKK emlékeztet, hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend lép életbe, és sűrűbben járnak a buszok, villamosok, mint nyáron.