Egy LMP-s önkormányzati képviselő lett a Fidesz jelöltje Budakeszin

2019.09.01. 13:58

Ligetiné Komáromi Gabriella LMP-s színekben, listán jutott be Budakeszi képviselő-testületébe 2014-ben. A település honlapján a mai napig az szerepel a neve mellett, hogy az LMP képviselőcsoportjában ül.

Ehhez képest, ahogy a Fullánk rámutatott, úgy tűnik, Komáromi Gabriella a Fidesz által támogatott képviselőjelölt az idei önkormányzati választáson.

ligetiné.PNG

Ungár Péter LMP-s képviselő a hírt megerősítette az Indexnek, hozzátette, Ligetiné - aki jelenleg az Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság tagja, és óvodaigazgató Budakeszin - két vagy három hete kilépett az LMP-ből. Az okokat firtatva Ungár csak annyit mondott: 

"Az okai számunkra is misztikusak."

Telefonon próbáltuk elérni a képviselő asszonyt, hogy megkérjük, fejtse ki bővebben az okokat, de a város honlapján megadott számon nem értük el, a szórólapon található szám pedig máshoz tartozik, valószínűleg elírták. A tipikus fideszes színeket használó szórólapon Ligetiné oldalán egyébként nem szerepel a Fidesz szó, de a papír másik oldalán a fideszes polgármester van, és az ő szövegében már ott van.

A Pest megye 2-es számú OEVK-ban az októberi önkormányzati választások előtt egyébként teljes ellenzéki összefogás valósult meg: Budakeszin, Budaörsön, Solymáron, Biatorbágyon, Piliscsabán, Zsámbékon, Nagykovácsiban, Pátyon és Herceghalmon indul egy ellenzéki jelölt a Fidesszel szemben. Az összefogást létrehozó Budakörnyék Fejlődéséért Egyesület tagja az összes ellenzéki párt, több egyesület és Szél Bernadett független képviselő is.