Román álrendőrök fosztottak ki turistákat Budapesten

melléklet 3.png
2019.09.03. 08:25

Elfogtak három román férfit, akik rendőrnek kiadva magukat kifosztottak egy marokkói családot. A család vasárnap a Blaha Lujza téren fotózott, amikor egy férfi turistának kiadva magát odament hozzájuk és segítséget kért. Kis idővel később még két férfi ment oda hozzájuk, akiknek nyakában Police feliratú igazolvány volt és igazoltatták a társaságot. A turisták táskáit is átnézték, mondván kokaint keresnek, eközben az egyikből elemeltek ezer eurót, majd távoztak. A család később vette észre, hogy eltűnt a pénzük, ezért bejelentést tettek a rendőrségre, ahol térfigyelő kameráknak köszönhetően azonosították az elkövetőket, akiket egy hotelben fogtak el. (Police.hu)

Felfüggesztett börtönt kapott az anya, aki súlyosan bántalmazta 4 hónapos csecsemőjét. A halásztelki nő betegsége miatt egy kórház pszichiátriai osztályán állt kezelés alatt. A férjével elhatározták, hogy gyermeket vállal, így a kezelőorvos átállította a vádlott gyógyszeres kezelését, fokozatosan csökkentve a gyógyszeradagot. A nő 2016 januárjában megszülte a kislányát, akit egy májusi hajnalban egy felsírást követően olyan súlyosan bántalmazott, hogy a gyermek koponyasérülést és töréseket szenvedett. A kislánynál maradandó fogyatékosság és súlyos egészségromlás is bekövetkezett a bántalmazás következtében. Az anyától elvették szülői felügyeleti jogát, majd bűnösnek mondták ki emberölés kísérletében. A bíróság két év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették. (MTI)

Felesége tartozása miatt Molotov-koktélokat dobott a bajai végrehajtó irodájára, ami kigyulladt. Az ügyészség rongálás vétsége miatt emelt vádat a 43 éves bátmonostori férfi ellen, aki január 1-én támadt rá a végrehajtó irodára a felesége bankszámláját érintő 810 ezer forintos végrehajtás miatt. A férfi a tűzzel 400 ezer forintos kárt okozott. A büntetlen előéletű férfi akár 2 év börtönbüntetést is kaphat. (Bács-Kiskun Megyei Főügyészség)

Eltűnt egy 14 éves lány Szegedről. Augusztus 29-én délután ismeretlen helyre távozott a 14 éves Kis-Túri Bettina, aki nem adott életjelet magáról azóta. A lány 170-175 centiméter magas, körülbelül 60 kilogramm súlyú. Haja hosszú, világosbarna, szeme barnászöld. Eltűnésekor kék farmernadrágot, fekete topot, fehér, fűzős cipőt viselt és egy fehér pántnélküli táska volt nála. A rendőrség kéri, hogy aki tud róla valamit, jelentkezzen a 112-es számon. (Police.hu)

1 éjszaka alatt 2 utcában 8 autót tört fel. A dabasi ügyészség vádat emelt azzal a táborfalvai férfival szemben, aki május 8-án éjszaka végigsétált a dabasi Falu Tamás utcán és a vasútállomás parkolóján, és feltört nyolc autót, amibőkből autósrádiót, hangfalat, szerszámokat, napszemüvegeket tört fel. Volt olyan kocsi, amiből nem lopott el semmit, de a rongálással 30 ezer forintos kárt okozott a kocsi tulajdonosának. (Pest Megyei Főügyészség)

Januárban várható vádemelés a Hableány katasztrófáját okozó ukrán kapitány ellen. A nyomozás október végén zárulhat le az egyetlen gyanúsított, a Viking Sigyn ukrán kapitánya ellen. Ha nem merül fel újabb körülmény, akkor a november végéig előzetesbe helyezett Jurij C. legkésőbb januárban vádlott lehet. A rendőrség jelenleg egy újabb nautikai szakértői véleményre vár. A Hableány kapitányának hozzátartozói nevében Gulyás Krisztián ügyvéd egyébként magánvádas eljárást is indít az ukrán gyanúsított ellen kegyeletsértés miatt, mivel szerintük a férfi olyan vallomást tett, amivel a magyar hajóst tette felelőssé a tragédiáért. (Magyar Nemzet)

Tizenegy külföldit tartóztattak fel Bács-Kiskun megyében, Nagybaracskán. Iraki állampolgároknak vallották magukat, de ezt nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket a határhoz. (Police.hu)

Kigyulladt egy garázs Zalaegerszegen, elszenesedett holttestet találtak benne. Kedd hajnalban ütött ki tűz a Báthory úti garázssoron, az egyik 15 négyzetméteres tárolóban a felhalmozott hulladék kapott lángra. A tűzoltók eloltották a tüzet, ami után a helyiségben egy elszenesedett holttestet találtak. A megyei lap úgy tudja, hogy a garázsban egy hajléktalan férfi élt, de azt még nem tudni, hogy ő vesztette-e életét vagy valaki más. (Zaol.hu)

Kiskorúval tartatta ki magát két férfi. A veszprémi ügyészség gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezett két Szabolcs megyei férfit. A 18 év alatti sértett egy vele szerelmi kapcsolatban lévő férfin keresztül ismerte meg júliusban a 47 éves gyanúsítottat, akinek ajánlatát elfogadva, a férfi veszprémi lakásába költözött és ott prostitúciós tevékenységett végzett. A férfi hirdette a lány szolgáltatásait, majd a bevételnek elkérte a felét, amin a lány barátjával osztozkodott. A bírósági végzés nem jogerős, az ellen a gyanúsítottak és a védők is fellebbeztek. (Veszprém Megyei Főügyészség)

(Borítókép: Dabasi Járási Ügyészség)