Mintha ő a magyar nemzet szívcsakrájában fogant volna, csodaszarvas és turulmadár kumiszáztatta nászában

07
2019.09.03. 19:23 Módosítva: 2019.09.04. 00:00

Megírtuk, hogy Song Simon, a Fidesz egyik kispesti önkormányzati képviselőjelöltje szerint nem szabad Európába engedni az idegen kultúrákból származókat. A kijelentés azért érdekes, mert a politikus magyar anya és japán apa gyermeke. Cikkünk megjelenése után a Demokratikus Koalíció szintén magyar anyától és japán apától származó, VI. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje, Miyazaki Jun egy közleményben reagált Song kijelentéseire, szerinte a Fidesz képviselőjelöltje feláldozza identitását a pártpolitika oltárán, úgy fogalmazott: 

Mi, japán származású magyarok nem ilyenek vagyunk (...) Song Simon, a Fidesz egyik kispesti önkormányzati képviselőjelöltje bemutatta, hogy milyen az, ha valaki megtagadja származását és feláldozza identitását a pártpolitika oltárán.

- írta a DK jelöltje, majd hangsúlyozta:

Song Simon ne lepődjön majd meg, ha őt is eléri a bevándorló-ellenes gyűlölet, amit ő maga is oly' serényen táplál az önkormányzati kampányban. A DK szerint nincs szükség olyan emberekre, akik magyarság-bizonyítványt akarnak osztogatni, önhatalmúlag eldöntve, hogy ki és mennyire magyar. Röhejes, hogy a fideszes Song ilyen szerepre vágyik, mintha ő maga a magyar nemzet szívcsakrájában fogant volna csodaszarvas és turulmadár kumisz áztatta nászában. Inkább legyen büszke arra, hogy japán származású magyar és tegyen meg mindent azért, hogy Magyarország is büszke legyen rá.

Az ügy hátteréhez tartozik, hogy Song Simon, XIX. kerületi önkormányzati képviselőjelölt egy Facebook-bejegyzésben azt írja Gajda Péterről, Kispest most is újra induló szocialista polgármesteréről, hogy:

aki képes a saját arcát adni azokhoz az erőkhöz, akik minden percüket azzal töltötték, hogy idegen kultúrákból származó, sokszor erőszakos bevándorlókkal árasszák el Európát, az nem méltó arra, hogy a kerületet képviselje.

Egy másik posztjában Song Simon a Patrióta Európa Mozgalom egyik bejegyzését osztotta meg, amelyben az az elhíresült kép szerepel, amelyiknek a hátterében az égő Notre-Dame van, az előterében pedig két arab(nak tűnő) fiatal éppen a rendőrségi szalag alatt bújik át mosolyogva.

Ez a kép önmagáért beszél. Míg a keresztény Európa döbbenettel követi az eseményeket, a két közel-keleti jót mulat.

- írta a képhez a képviselőjelölt. Aztán kiderült, hogy a valóság nem ez, a két építészmérnökhallgató ugyanis a Szajna partjáról nézte a tüzet, majd amikor a rendőrök arra kérték őket, hogy hagyják el a biztonsági zónát, átbújtak a szalag alatt, de az az egyikőjük arcába ragadt, és emiatt nevették el magukat. 

Borítókép: Miyazaki Jun Fotó: Huszti István / Index