A Fidesz félig japán jelöltje kitiltaná a migránsokat

2019.09.03. 05:08 Módosítva: 2019.09.03. 07:03

Song Simon, a Fidesz egyik kispesti önkormányzati képviselőjelöltje szerint nem szabad Európába engedni az idegen kultúrákból származókat. A kijelentés azért érdekes, mert a politikus magyar anya és japán apa gyermeke.

67527755 10219297603248112 4212613411223109632 n
Fotó: Song Simon / Facebook

Egy hasonlóan ellentmondásos esetről írtunk már a Fidesz egyik siófoki képviselőjelöltjével kapcsolatban is, a libanoni származású Ahmed Safar ugyanis újra a kormánypárt színeiben indul az idei önkormányzati választáson, annak ellenére, hogy a 2015-ös menekültválság óta a kormánypárt egyértelműen bevándorlásellenes retorikát folytat.

Orbán Viktor is gyakran fogalmaz meg bevándorlásellenes gondolatokat, 2017 szeptemberében például azt mondta a Kossuth Rádióban:

mi nem hívtunk ide soha senkit se vendégmunkásnak, se semmilyen más okból, hogy itt éljenek velünk. Tehát mi nem bevándorló ország vagyunk, és Magyarország nem akar bevándorló országgá válni.

A miniszterelnök az etnikai homogenitás megőrzésének fontosságáról is beszélt 2017-ben, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évértékelőjén, de 2018-ban, szintén az iparkamara egyik rendezvényén is fontos kijelentést tett a bevándorlókkal kapcsolatban, azt mondta:

Nem szabad beengedni Magyarországra egyetlen migránst sem.

Song Simon, XIX. kerületi önkormányzati képviselőjelölt Facebook-bejegyzései szintén migrációellenes hozzáállásról tanúskodnak. Az egyik posztjában például azt írja Gajda Péterről, Kispest most is újra induló szocialista polgármesteréről, hogy:

aki képes a saját arcát adni azokhoz az erőkhöz, akik minden percüket azzal töltötték, hogy idegen kultúrákból származó, sokszor erőszakos bevándorlókkal árasszák el Európát, az nem méltó arra, hogy a kerületet képviselje.

Áprilisban pedig a Patrióta Európa Mozgalom egyik Facebook-bejegyzését osztotta meg, amelyben az az elhíresült kép szerepel, amelyiknek a hátterében az égő Notre-Dame van, az előterében pedig két arab(nak tűnő) fiatal férfi éppen a rendőrségi szalag alatt bújik át mosolyogva. 

Ez a kép önmagáért beszél. Míg a keresztény Európa döbbenettel követi az eseményeket, a két közel-keleti jót mulat. Nem érdemes feltételezésekbe bocsátkozni a tűz eredetét illetően, de az, hogy éppen nagyhéten, éppen Európa egyik legismertebb, legjelentősebb keresztény szimbóluma lobbanjon lángra "balesetből"... Május 26-án akadályozzuk meg Európa végleges pusztulását!

- írta Song Simon a Facebookon.

A fotó végigsöpört az erre fogékony (bulvár, és/vagy migráció- és muszlimellenes, nem ritkán az ellenőrizetlen forrásokra alapozott hangulatkeltésben is utazó) médián és közösségi médián, nagyjából azzal a végkicsengéssel, hogy az Európába beszivárgó muszlimok örömmel fogadják a keresztény szent helyek pusztulását. Aztán kiderült, hogy a valóság nem ez. A két építészmérnök hallgató az AFP-nek elmesélte, hogy a Szajna partjáról hosszan nézték a tüzet, majd amikor a rendőrök arra kérték őket, hogy hagyják el a biztonsági zónát, átbújtak a szalag alatt, de az az egyikőjük arcába ragadt, és emiatt nevették el magukat. Egyikük azt is hozzátette:

Voltunk a Notre-Dame-ban, fotóztuk, tanultuk, 3D modellt csináltunk róla, hogy nevetnénk a tűzön?

Az Index megkereste Song Simont, egyebek mellett arról érdeklődtünk, hogy mi a véleménye Orbán Viktor az etnikai homogenitás megőrzésének fontosságáról tett kijelentéseiről. Írásban feltett kérdéseinkre azonban nem kaptunk választ. Viszont telefonon megkeresett minket a képviselőjelölt, de csak annyit mondott, hogy migrációs témában nem nyilatkozik nekünk. Kíváncsiak lettünk volna, hogy miért nem, de amikor épp feltettük a kérdést, lerakta a telefont.