Románia három év után átadta a nyíregyházi gyilkost

2019.09.05. 08:11 Módosítva: 2019.09.05. 10:41

Feladta magát a férfit, aki fizetés nélkül távozott egy boltból, majd lefejelte a biztonsági őrt. A 27 éves Cs. Roland ellen, a gyanú szerint 2019. augusztus 31-én éjfél előtt két másik férfivel bement egy XX. kerületi áruházba és a kasszasort kikerülve egy üveg itallal a kezében fizetés nélkül akart távozni. A biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de a Cs. lefejelte, majd elfutott. A nyomozók a kamerás felvételek segítségével azonosították a férfit, aki szeptember 5-én délután feladta magát a kerületi rendőrkapitányságon. (Rendőrség)

Magyarországra került a nyíregyházi gyilkos. A román hatóságok átadták a magyar rendőröknek a 2016-os nyíregyházi gyilkosság elkövetésével gyanúsított román orvost. A Sátoraljaújhelyen praktizáló román tüdőgyógyász volt az, aki 2016. augusztus 31-én egy családi házba behatolva gyerekeik szeme láttára rálőtt az édesanyára és édesapára. A nő nem élte túl a támadást, a férje állapota sokáig válságos volt, kómában feküdt, fél oldalára lebénult, de hosszú rehabilitáció után sikerült felépülnie (a hét éves ikerpárt azért kímélte meg, mert megsajnálta őket). A tett oka szerelmi csalódás volt; az orvos egykori szeretője megígérte neki, hogy összeházasodnak, mégi visszament a férjéhez és gyermekeihez. A gyilkosság után a férfi Romániába menekült, ahol letartóztatták, de kiadatása előtt még lefolytatták ellene a tiltott fegyverviselésért indított romániai büntető eljárást. (Rendőrség)

Felrúgott egy idős férfit a rabló, de feltartották. A XV. kerületi Csobogós utcában rontott rá áldozatára a 21 éves P. János kedden. Hátulról megrúgta a lábát, amitől az idős férfi elvesztette az egyensúlyát és elesett. A rabló ekkor elvette a táskáját és elszaladt. Az áldozat azonban gyorsan felhívta a közelben lévő fiát, aki megtalálta a tettest, és a táskát is visszaszerezte, a benne lévő iratokkal és a befizetett lottószelvényekkel együtt. A rendőrök bevitték P. Jánost. (Rendőrség)

Eltűnt egy 58 éves nő a Józsefvárosból. Makay Stefánia Máriát utoljára a Rákóczi út és a Vas utca kereszteződésében látták szerdán este fél tíz körül. Körülbelül 175 centiméter magas, eltűnésekor fekete felsőt, sötét nadrágot és sötét cipőt viselt. (Rendőrség)

Makay Stefánia Mária
Makay Stefánia Mária
Fotó: Police.hu

Súlyosan bántalmazta mozgáskorlátozott vendéglátóját egy nő Tatabányán. Az erősen ittas vádlott az idén január 17-én közösen nézte a tévét a vendéglátójával, közben beszélt hozzá, a vendéglátó azt kérte, hogy hagyja abba, erre brutálisan nekiesett. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerint a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülésként bal halántéktáji, bal első szemzug és homloktáji zúzódásokat, valamint bal arcfeli hámfosztást szenvedett. Ha a bűncselekményt az előkészítő tárgyaláson elismeri, úgy 4 év 7 hónap fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélik.

Bántalmazta volt élettársát és a megölésével fenyegette. A Veszprémi Járásbíróság döntése szerint egy pakisztáni állampolgárságú férfi 60 napig köteles magát távoltartani a volt élettársától, illetve erre az időre a közösen lakott ingatlanukat is el kell hagynia. Az ügyben a 68 éves nő tett bejelentést szeptember 2-án, miután a volt élettársa a lakrészének ablakát betörte, majd őt ököllel többször megütötte, az elmúlt időszakban pedig megöléssel is fenyegette. A nő a bántalmazás miatt nem kívánt büntetőeljárást kezdeményezni, de a férfival szemben rendőri intézkedést, illetve megelőző távoltartást kért.