Karácsony: Aláírásgyűjtés indul a stadionépítési láz megállítására

Szeptember 8-i kampánynapló

2019.09.08. 09:53

Karácsony: Stadionépítés helyett az egészségügyet kellene fejleszteni

Az ellenzéki összefogás főpolgármester-jelöltje Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével tartott közös budapesti sajttájékoztatóján bejelentette, hogy az október 13-i választásig tartó kampány során

aláírásokat gyűjtenek "a stadionépítési láz" megállítására.

Az MTI tudósítása szerint mindkét politikus beszélt arról, hogy bár Tarlós Istvánnak lett volna lehetősége, hogy megvétózza a kormány "felesleges és pazarló" fővárosi beruházásait, ezzel a vétójogával nem élt. 

Bő egy napja maradt a pártoknak az aláírásgyűjtésre

Bő egy napjuk maradt a pártoknak, egyesületeknek és a független indulóknak arra, hogy összegyűjtsék az októberi önkormányzati választáson való induláshoz szükséges érvényes ajánlásokat, emlékeztet az MTI.

Az ajánlásokat Hétfő délután 16 órakor kell leadniuk a polgármester- és képviselőjelölteknek a helyi választási bizottságoknál.

A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint egyébként vasárnap reggelig több mint 39 ezer jelöltet jelentettek be a választási bizottságoknál (arról nincs adat, hogy közülük eddig hány jelöltet vettek nyilvántartásba). Összehasonlításképpen: Öt évvel ezelőtt, bő egy nappal a határidő lejárta előtt, 33 ezer bejelentett és 24 ezer nyilvántartásba vett jelölt volt az önkormányzati választásra.

A KDNP döbbenetesen erős születésnapi közleménnyel jelentkezett

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) idén 75 éve van jelen a magyar politikában, az egyetlen világnézeti pártként, amely megalakulásától következetesen felvállalja a kereszténydemokrata értékek képviseletét, írták vasárnap délután.

Az évforduló alkalmából szervezett családi nap résztvevői, több mint ezren érkeztek Esztergomba az ország minden tájáról, hogy a közös ünneplés mellett jövőbeni közös céljainkra tekintsünk. A KDNP erős társadalmi bázissal és elkötelezett tagsággal meghatározó része a politikai életnek, az elődeink által kitűzött leglényegesebb célok nagyrészt megvalósultak vagy ma is meghatározóak az ország kormányzásában.

A megható gondolatsornak azonban itt még nem volt vége, tisztázták ugyanis, hogy "a kereszténydemokrata értékrend néhány pillére: a nemzet jövőjének záloga a magyar családok megerősödése; az európai civilizáció megmaradása csakis a keresztény kultúra alapján lehetséges; a magyar nemzet határokon átívelően is egybetartozik; felelősségünk van az elesettek felkarolásában; tudatában vagyunk a teremtett környezetünk megóvásáért való emberi felelősségünknek és elutasítjuk az önkényuralom minden formáját".

Persze a közlemény végére kiderült az is, hogy a kereszténydemokrata politizálás kiemelt színterei az önkormányzatok, a KDNP legfontosabb feladata most tehát

azért dolgozni, hogy a helyi közösségeket felkészült és hiteles vezetők irányíthassák az októberi önkormányzati választások után is.