Éppen a bíróságra ment be a körözött G Ras, hogy tisztázza magát, amikor elvitték a rendőrök

2019.09.12. 16:13

A Markó utcában sétált éppen a körözés alatt álló Komáromy Gergely, azaz G Ras, hogy bemenjen a bíróságra és tisztázza a helyzetét, amikor odalépett hozzá két rendőr, és igazoltatták, mondván, közterületen van, és "általános körözés" van ellene.

A zenész-aktivista-ligetvédő akcióját és a fejleményeket a Facebookon élőben közvetítette, azt akarta eredetileg élőzni, hogy mi történik a bíróságon, amely kiadta a körözést. Ő maga is meglepődött, hogy kicsit másfelé kanyarodott a forgatókönyv.

"Most azért nem tudok jelentkezni a bíróságon, mert éppen igazoltatnak", mondta. A jogi helyzet egyébként az volt, hogy az ügy, ami miatt körözték (csoportos garázdaság, valószínűleg egy ligetvédő akció) bírósági szakaszban van, ő pedig nem vett át egy értesítést, így hivatalosan a bíróság adta ki a körözést.

Komáromy próbálta kérdezgetni a rendőröket, hogy hogy is van ez, miért nem engedik be a bíróságra, hiszen tudja, hogy mi az ügyiratszám, melyik ajtón kell kopogtatni, mire ők azt mondták,

figyelik a nyilvános körözéseket, és felismerték. Ezért általános igazoltatásba kezdtek. Ez egy rendőri intézkedés.

Ezek után átvizsgálták a ruházatát, rendőrautóba ültették, bevitték a kapitányságra és rabosították.

Komáromy azóta újabb élővel jelentkezett, miközben elhagyta a bíróság épületét. Azt mondta, tárgyalás nélkül hoztak egy ítéletet, amely szerint kapott 200 óra közérdekű munkát, az erről szóló értesítést nem vette át, ezért adták ki a körözést.

Most pedig az történt, mondta, hogy a rendőrök vezetőszáron, bilincsben bevitték a bírónő elé, aki közölte vele, hogy nem vette át a tárgyalás nélkül meghozott ítéletet. Komáromy erre tárgyalást kért, úgyhogy lesz majd egy tárgyalás valamikor az eredeti ügyben.