Holttestet találtak egy felújítás alatt álló kaposvári fogadóban

2019.09.16. 15:00

Mumifikálódott holttestet találtak a felújítás alatt álló Csokonai fogadóban hétfő délután, írja a Kaposvármost.

A lapnak a Somogy megyei rendőrség elmondta, hogy az épületben dolgozó munkások éppen a melléképületet bontották, amikor beszakadt az aljzat, ezt követően találták meg a már mumifikálódott holttestet, ami már régóta ott lehetett.

A fogadó 2011-ben
A fogadó 2011-ben
Fotó: Google Street View

A rendőrségnek első körben sikerült kizárnia az idegenkezűséget, ezért közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit, további információval a vizsgálat után tudnak szolgálni.

A Fő utcában található  Csokonai fogadó felújítása idén kezdődött 1,2 milliárd forintos uniós támogatásból. A barokk stílusú, két szintes, műemléképületben látogatóközpontot, kiállító- és bemutatótereket, valamint kulturális - szabadidős események befogadására alkalmas helyiségeket alakítanak ki.

Az épület mind helytörténeti, mind pedig kultúrtörténeti szempontból igen jelentős. Egy itt lezajló ceremónia ihlette Csokonai Vitéz Mihályt a Dorottya, vagyis a dámák diadalma fársángon című komikus eposz megírására, ennek tiszteletére kapta nemrégiben új elnevezését, a Dorottya-ház nevet.