Itt egy ellenzéki plakát volt, de ellopták azt is

2019.09.19. 15:48 Módosítva: 2019.09.19. 15:49

Szombaton éjszaka az ellenzék teleplakátolta ötszáz plakáttal Nyíregyházát, amiken a közös ellenzéki polgármesterjelölt, Jeszenszki András szerepel. Két nappal később aztán a helyi Fidesz megszólalt az ügyben.

A párt városi alelnöke azt mondta, az ellenzék illegálisan plakátolta tele a várost, mert ahhoz nem kértek engedélyt.

Ezután felszólította őket, hogy mihamarabb távolítsák el a plakátokat, és nevezzék meg, ki az, aki az illegális plakátolás mögött áll.

A szabolcsihír.hu írja, hogy 

hétfő éjszaka valahogy az összes ellenzéki plakát eltűnt a városból.

Jeszenszki ezután a Facebookon azt kérte követőitől, hogy "ne a Fidesz plakátjain vezessék le a dühüket azért, mert az ellenzék plakátjait ellopták".

Másnapra aztán az eltűnt plakátok helyén válaszplakátok jelentek meg, fehér lapra nyomtatott fekete betűkkel, ezzel a szöveggel:

Itt egy ellenzéki plakát volt, de ellopták ezt is.

A helyi Fidesz ezután újra megszólalt az ügyben, írja a helyi lap. A párt szerint az ügyet Jeszenszki hangulatkeltésre akarja felhasználni. A helyi alelnök azt mondta, "a törvénytelenül elkövetett cselekmény következménye, hogy most próbálják a felelősséget másra hárítani. Ugyanezekre a helyekre más plakátok kerültek ki, a szövegben arra céloznak, hogy az előzőket ellopták".

A nyíregyházi Momentum az Indexnek azt írta, szerda délelőtt valaki elkezdte ezeket a válaszplakátokat is leszedni, és épp akció közben érték őt tetten. Állítják, kihívták a rendőrséget, akik

az eredetileg lelopott plakátokat is megtalálták a személy kocsijában.

Az ügyben megkérdeztük a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrséget, válaszukkal majd frissítjük a cikket.